آب بندی سوپاپ

آب بندی سوپاپ

آب بندی سوپاپ ها

آب بندی سوپاپ ها یکی از کارهایی است که برای عملکرد بهتر آن ها باید انجام داد. برای انجام آب بندی سوپاپ ها باید مطابق شکل زیر عمل کنید:
1. ابتدا باید بین مخروطی سوپاپ و سیت تغییر زاویه ای ایجاد کنید. زیرا بین بخش مخروطی سوپاپ و بخش سیت، چیز دیگری وجود ندارد که بتوان آب بندی سوپاپ را دقیق انجام داد. زاویه بین این بخش باید ۴۴ درجه یا ۲۹ درجه باشد. (زاویه ۴۴ درجه آب بندی بهتر و راندمان حجمی کمی فراهم می کند اما زاویه ۲۹ درجه درجه آب بندی ضعیف تر و راندمان حجمی بالاتری را فراهم می کند) پس از انجام تغییر زاویه محل تماس بخش مخروطی سوپاپ از حالت سطح به خط تغییر می کند.
2. حال از عدم نشتی بین بخش مخروطی سوپاپ و نشیمنگاه آن اطمینان حاصل کنید. برای انجام این کار کافی است کمی نفت از پشت سوپاپ ها بریزید و منتظر باشید. اگر متوجه وجود نشتی در سرسیلندر شده اید باید ابتدا به وسیله روغن سنباده زبر سپس به کمک روغن سنباده نرم عمل آب بندی را انجام دهید. ( برای بهتر انجام دادن این کار بهتر است از کمی پودر تالک یا پودر جدایش استفاده کند. این پودرها در ریخته گری مورد استفاده قرار می گیرند و با ریختن آن ها به کف سر سیلندر به راحتی متوجه نشتی یا عدم نشتی آن می شوید)

3. حال فنر سوپاپ را باز کنید و مقدار کمی روغن سنباده را بین بخش مخروطی سوپاپ و سیت سوپاپ بریزید.
4. در این مرحله باید سوپاپ را به حالت راست گرد و چپ گرد و به طور متوالی بچرخانید.
5. دوباره روغن سنباده بریزید و عملیات را تکرار کنید.
6. در آخر دوباره آزمایش نشتی سوپاپ را تکرار کنید تا از آب بندی انجام شده مطمئن شوید.
اگر سوالی در مورد آب بندی سوپاپ دارید می توانید از طریق بخش نظرات سوال خود را بپرسید. هم چنین نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

سوپاپ خودرو

سوپاپ قطعه ای در موتور خودرو است که واژه ای فرانسوی و به معنی دریچه است. سوپاپ ها در خودرو وظیفه کنترل کردن ورود و خروج هوا و دود را بر عهده دارند. این قطعه از لحاظ ظاهری شبیه قارچ است و روی سرسیلندر قرار می گیرد. در شکل زیر تعدادی سوپاپ مشاهده می کنید.

آب بندی سوپاپ
آب بندی سوپاپ

نحوه عملکرد سوپاپ ها
روند تولید نیرو برای حرکت خودرو به این صورت است که اکسیژن از هوای بیرون خودرو گرفته می شود، سوخت در داخل سیلندر سوخته می شود و در نهایت انرژی تولید و دود از آن حاصل می شود که دود حاصل از آن باید به نحوی از خودرو خارج شود. سوپاپ ها به هنگام انجام این عملیات بسته می شوند تا ارتباط با بیرون به طور کامل قطع شود.
سوپاپ ها انواع مختلفی دارند که به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند:
1. سوپاپ هوا
2. سوپاپ دود
همان طور که از اسم هریک از سوپاپ ها مشخص است، سوپاپ هوا برای ورود هوا (به اصطلاح تنفس) و سوپاپ دود برای خروج دود به کار گرفته می شود. سوپاپ دود دمای بالاتری نسبت به سوپاپ هوا دارد.
اجزای تشکیل دهنده سوپاپ ها
برای درک بهتر عملکرد سوپاپ ها بهتر از با اجزای آن بیشتر آشنا شوید. سوپاپ ها از اجزای مختلفی تشکیل می شوند که به شرح زیر است:
1. قطر کلگی
2. قطر گیج لاین
3. لنگی دور کلگی
4. لنگی کف
5. بار کامل
6. زبری ساق
7. ارتفاع کلی
8. ارتفاع آبکاری ساق
9. قطر ساق
10. ارتفاع سختکاری
11. ارتفاع کمربند
12. ارتفاع پخ انتها
13. سختی انته ساق
14. لنگی انتهای ساق
در تصویر زیر جایگاه این اجزا را مشاهده می کنید:

اجزای سوپاپ
اجزای سوپاپ

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *